Trädgårdstips – uteplats

Oavsett hur stor trädgård eller uteplats du har finns det mycket roligt man kan göra för att skapa en mysig uteplats där man kan ha middagar och liknande med vänner och familj.

 

Ibland kan det vara svårt att veta hur man vill inreda sin trädgård, nedan kommer du få massor av enkla och smarta tips på hur du kan inreda din trädgård.

Enkla trädgårdstips

Att skaffa en snygg och mysig uteplats eller trädgård behöver inte vara jobbigt och ta lång tid. Det viktigaste är att man börjar planera hur man vill att sin trädgård ska se ut.

 

Skriv ner allt och gör en inspirationsmapp där du samlar alla bilder som du får inspiration av för att sedan använda när du börjar att skapa och inreda din trädgård.

Subject: A garden and patio in the warm afternoon sun

Mysig trädgård - tips

Trädgårdsmöbler

Det kan vara bra att tänka på vad för typ av trädgårdsmöbler man vill ha. Till exempel om det ska vara möbler i trä eller metall, hos Sekelskifte.se kan man hitta alla typer av stilar till sin trädgård.

 

Tänk på att trädgårdsmöblerna hjälper till att skapa känslan på din trädgård, så köp dina möbler efter den stil och känsla du vill ha.

Real photo of round lamps above a table with wooden chairs in a garden
Book on a black and white pouf in the middle of a bright terrace with a rattan corner sofa, hanging chair and round rug. Real photo

Trädgårdsbelysning

Belysning i en trädgård är väldigt viktig, viktigare än de flesta tror, eftersom bra och mycket belysning hjälper till att skapa en mysig stämning när mörkret kommer.

Stämningsfull belysning är viktig - ljusslingor, lyktor och andra små lampor är bra att använda i trädgården. Lampan.se har ett brett utbud för att kunna skapa en mysig trädgård.

Patio, Setup, Evening, Party, Social - Lighted Series Lights on the Patio
dusk in the landscaped garden

Trädgårdsbuskar & blommor

Buskar och häckar är viktigt för en trädgård, dels för att insynen blir mindre och för att det hjälper till att skapa en rumskänsla i trädgården. Placera ut olika sittgrupper kring buskar och blommor för att göra det extra trevligt.

 

En fördel med att ha en stor trädgård är att det finns plats för att odla och plantera. Passa på att odla grönsaker, fruktträd och annat roligt, vem vill inte kunna gå ut i sin trädgård och plocka in grönsaker till sin middag? Hos Blomsterlandet.se hittar du massor av odlingsbara grönsaker och fruktträd för din trädgård.

Garden - elevated view
Gardening with a kids. Grandmother and her grandchild enjoying in the garden with flowers. Hobbies and leisure, lifestyle, family life

Inredning för trädgården

När trädgårdsmöblerna är köpta och placerade i trädgården kan det vara bra att tänka ut små inredningsdetaljer att ha i sin trädgård, små detaljer gör mycket.

 

  • Gårdsspumpar – Skapar en klassisk känsla i trädgården, har du en brunn i din trädgård är detta ett måste då du verkligen kommer få större nytta och glädje av din brunn.
  • Äppellåda – Använd för att plantera eller för att skapa provisoriska sittplatser i trädgården lägg bara till mjuka kuddar och filtar så har du en mysig sittgrupp.
  • Krukor – Snygga krukor är viktigt för din trädgård, gärna i cement för att skapa en mer industriell och råare känsla.
  • Grill – Att ha en grillplats i sin trädgård är nästan ett måste. Tänk varma sommarkvällar med vänner och familj runt grillen.
  • Staty för trädgård – Varför inte någon snygg staty i din trädgård, det gör trädgården lite livligare och roligare.
Hand-operated water pump in Sweden, Scandinavia
angelic garden statue