Anlägga trädgård

Ibland kan det krävas mer än en spade och kratta för att anlägga en trädgård. Trädgårdsarbetet kan kräva ordentliga maskiner som underlättar arbetet. Det finns några maskiner som är värda att köpa eller hyra om det är ett stort trädgårdsarbete som står på schemat.

Man mowing lawn on ride on mower past silver birch trees in garden.

Åkgräsklippare

Om du har en stor trädgård kan en åkgräsklippare underlätta i vardagen. Åkgräsklippare är också mycket roligare än en vanlig gräsklippare. På Bygghemma.se kan du läsa mer om åkgräsklippare och se priser och modeller.

buskrojare

Buskröjare

Är trädgården helt igenväxt och buskarna behöver trimmas rejält kan det vara värt att hyra in en ordentlig buskröjare. Istället för att lägga dagar på att för hand trimma buskar och häckar gör en buskröjare det på någon timme. Läs mer om buskröjare och användningsområden på Nordicc.se.

Garden rubbish being shredded for easy removal

Flishuggare

Finns det fler träd som ska huggas ner eller stora buskar som ska tas bort underlättas arbetet om du har en flishuggare. En flishuggare hugger ner grenar och sly direkt och fliset tar 85% mindre plats än hela grenar. Spana in flishuggare på Nordicc.se.

5 Tips till när du ska anlägga trädgård

Att anlägga en trädgård tar tid och för att få den perfekt finns det en hel del att tänka på.

1. Hitta inspiration

Hur ser din drömträdgård ut? Köp tidningar, googla och skapa ett moodboard på allt du tycker är fint. När du samlat på dig ordentligt med inspiration kan du börja forma en idé till hur din drömträdgård ska se ut.

2. Planera

Nu ska du börja skissa och göra mer ingående planering. Vart vill man sitta och äta? Vilka växter ska ni ha? Vart kan barnen leka osv.

Mother and daughters planting flowers in a backyard. Close up of their hands in flowerpot planting flowers together.
Garden Brick Pathway Paving by Professional Paver Worker.

3. Anlita ett proffs

Är det ett stort projekt kan det vara bra att anlita en trädgårdsarkitekt. Ni kan bolla dina idéer och du kan få professionella råd.

4. Använd ordentliga redskap

Envisa inte med att använda gamla redskap som du har hemma. Använd ordentliga maskiner och redskap för att underlätta arbetet. Plantagen.se erbjuder flera högkvalitativa trädgårdsredskap.

5. Anlita firma

Ska det anlitas en firma som hjälper till med trädgårdsanläggningen så var noga med offerten. Jämför offerter mellan olika företag innan du bestämmer dig för något.  Fråga vänner och bekanta efter rekommendationer på företag att anlita.

Läs fler tips om trädgårdsanläggning på Skönhem.se.