Anlägga trädgård - Tips

Ibland kan det krävas mer än en spade och kratta för att anlägga trädgård. Trädgårdsarbetet kan kräva ordentliga maskiner som underlättar arbetet. Det finns några trädgårdsmaskiner som är värda att köpa eller hyra om det är ett stort trädgårdsarbete som står på schemat. På skogochtradgard.nu kan du läsa mer om olika trädgårdsmaskiner.

Klipp gräset med åkgräsklippare

Är du på jakt efter bästa gräsklippare för din trädgård? Om du har en stor trädgård kan en åkgräsklippare verkligen underlätta din vardag. Åkgräsklippare är inte bara en supereffektiv trädgårdsmaskin - Det är också mycket roligare att klippa gräset med en åkgräsklippare än en vanlig gräsklippare. På Bygghemma.se kan du läsa mer om åkgräsklippare och se priser och modeller.

Buskröjare för att klippa ner buskar

Är trädgården helt igenväxt och buskarna behöver trimmas rejält kan det vara värt att hyra in en ordentlig buskröjare för ditt trädgårdsarbete. Istället för att lägga dagar på att trimma buskar och häckar för hand kan du klippa ner buskar med en buskröjare på någon timme. Läs mer om buskröjare och användningsområden på Nordicc.se.

Rensa med flishuggare

Om du håller på att röja i din trädgård kan en flishuggare komma väl till hands. Finns det fler träd som ska huggas ner eller stora buskar som ska tas bort underlättas arbetet om du har en flishuggare. En flishuggare hjälper dig att hugga ner grenar och sly direkt och fliset tar 85% mindre plats än hela grenar. Perfekt när det kommer till bortforslingen. Spana in flishuggare på Nordicc.se.

5 Tips till när du ska anlägga trädgård

Att anlägga trädgård tar tid och för att få den perfekt finns det en hel del att tänka på.

1

Hitta trädgårdsinspiration

Hur ser din drömträdgård ut? Köp tidningar, googla och skapa ett moodboard på allt du tycker är fint. När du samlat på dig ordentligt med inspiration kan du börja forma en idé till hur din drömträdgård ska se ut.

2

Planera trädgården

Nu ska du börja skissa och göra mer ingående planering. Vart vill man sitta och äta? Vilka växter ska ni ha? Vart kan barnen leka osv.

3

Anlita ett proffs

Är det ett stort projekt kan det vara bra att anlita en trädgårdsarkitekt. Ni kan bolla dina idéer och du kan få professionella råd.

4

Använd ordentliga trädgårdsredskap

Envisa inte med att använda gamla redskap som du har hemma. Använd ordentliga maskiner och redskap för att underlätta arbetet. Plantagen.se erbjuder flera högkvalitativa trädgårdsredskap.

5

Anlita firma för att renovera trädgård

Ska det anlitas en firma som hjälper till med trädgårdsanläggningen så var noga med offerten. Jämför offerter mellan olika företag innan du bestämmer dig för något. Fråga vänner och bekanta efter rekommendationer på företag att anlita.

Läs fler tips om trädgårdsanläggning på Skönhem.se.